מימון המונים

שתפו את הפוסט

מודל גיוס כספים באמצעות מימון המונים (Crowd funding) תופס תאוצה גדולה בשנים האחרונות. במסגרת המודל, קבוצה גדולה של אנשים, שכל אחד מהם משקיע סכום קטן יחסית, תומכת ביוזמה חדשה, בעבור תמורה כלשהי או פשוט כתרומה.

ברק אובמה למשל, ואחרי ביקורו בארץ אפשר להבין למה, גייס כ־200 מיליון דולר מ־3 מיליון אנשים למימון קמפיין הנשיאות שלו ב־2008. והיום, בעולם, המודל משמש, בין השאר, יזמים הזקוקים למימון מיזמים חדשים, זמרים המנסים להשיג מימון הנחוץ לדיסק חדש שהם מתכוונים להפיק וגם לגיוס הון עבור פרויקטים שונים של נדל"ן.

הפירמה שלנו למשל תומכת, בהתנדבות, ב-iGEM-BGU, מיזם קבוצתי של 13 סטודנטים המשתתפים בתחרות הבינלאומית בביולוגיה סינטטית iGEM. הקבוצה מייצגת לראשונה את אוניברסיטת בן גוריון בנגב והשנה היא מייצגת את ישראל מול 220 קבוצות מהאוניברסיטאות המובילות והיוקרתיות בעולם.

הסטודנטים הצליחו לגייס, תוך זמן קצר יחסית, חלק מהכסף עבור המיזם שלהם דרך אתרhttp://www.headstart.co.il

Headstart היא שיטה חדשה יחסית של מסחר וחסות, בה כ"א (יזם, מהנדס, אמן, מוסיקאי, מעצב או כל איש מוכשר הרוצה להגשים רעיון) יכול לגייס כספים.

בשיטה זו היוצר שומר על 100% מהקניין הרוחני בפרויקט, מבלי שהגיוס ייחשב כהשקעה או כהלוואה.

ובכלל בארץ, משפחת רותם מהצפון ביקשה לפני כשנה את עזרת הציבור בגיוס כמיליון שקל לבניית בית בגליל, באמצעות אתר מימון ההמונים הישראלי הזה. המשפחה התחייבה להחזיר בהדרגה את מלוא המימון שתקבל, אבל כהעברה לעמותות שייבחרו על ידי התורמים ולא ישירות למממנים עצמם. בסופו של דבר המשפחה גייסה כ-80 אלף שקל בלבד, אך אין ספק שמדובר בניסיון מקורי שעשוי לתת השראה לגיוסים דומים בעתיד.

בישראל אגב קיימת מגבלה רגולטורית ולפיה נאסר להציע תשואה להיקף גדול של משקיעים בתמורה לכסף שהם מעבירים לפרויקט מסוים.

נציין עוד שסוגיית המיסוי צריכה להיבחן לפי אופי ומטרת העברת הכספים – השקעה, הלוואה, "תרומה" וכך הלאה, ובכל מקרה צריכה להיבחן לגופו של עניין או פרויקט.

הרשמו לניוזלטר שלנו

פרסומים נוספים

דילוג לתוכן