הוצאות בשל כיבוד ואירוח מהוות, בתנאים מסוימים, הוצאה מוכרת. יש מספר קטגוריות של הוצאות מסוג זה (בעסק עצמו או מחוץ לעסק וכו'), ולעתים יש בלבול בעניין זה, אז עשינו קצת סדר בנושא.
א. כיבוד במקום העסק
הוצאות לכיבוד קל (שתייה קרה או חמה, עוגיות וכיוצא באלה) במקום העיסוק (מקום בו מנהל הנישום דרך קבע את עיסוקו) של הנישום, יותרו בניכוי בשיעור של 80% מסך הוצאות אלו.
בהתאם לחוזר מס הכנסה משנת 2018, הגדרת "כיבוד קל" תכלול גם פירות וירקות העונה.
עם זאת, לפקיד השומה עומדת הסמכות לא להתיר את הוצאות הכיבוד, כולן או חלקן, אם הן נראות לו מופרזות, כמו למשל ביחס למחזור או לעומת הוצאות דומות בעבר.
ב. אירוח במסעדות
לא מותר בניכוי – פרט לאירוח אורחים מחו"ל (ראה סעיף ג' להלן).
ג. אירוח אורחים מחו"ל
ההוצאות מותרות בניכוי ללא תקרה (הן ארוחות במסעדות והן ארוחות במקום העסק) אם הן סבירות ונוהל לגביהן רישום נדרש (שם האורח וארץ מוצאו, מספר ימי האירוח, נסיבות האירוח וכו'). הוצאות בשל לינה, הוצאות טיסה, נסיעות בארץ ואחרות תותרנה אף הן בניכוי, בכפוף לצרוף קבלות המפרטות את ההוצאות האמורות.
לסיכום – כדי להכיר בהוצאות כיבודים ואירוח בהתאם לחוקי מס הכנסה, מומלץ להתייעץ ולקבל ליווי מרואה חשבון מוסמך. אנו מזמינים אתכם להתייעץ איתנו לצורך בחינה וליווי ההוצאות המוכרות בעסק.